13.1.2020

Aamupuntari 78,5 kg 😐

Good morning!

Yli puolivuotta tätä poikkeuksellisen vaikeaa dieettiä takana. On niin paljon kieltoja mitä ei saa syödä, etten tiedä mitä oikein tekisi. Aamupalaksikin joutuu syömään tortilla ja mehua. Vittu mitä paskaelämää.

Ei tarvinnut ostaa mitään muuta, kun kaapissa on jo kaikkea valmiina. Eli kaupastakaan ei saa enää ostaa mitään mitä haluaisi:

Kokkaaminen on kauhean työlästä ja vaikeaa, kun joutuu pilkkomaan bataattia, perunoita, lanttua, kaalta, porkkanoita, sipulia, paprikaa, lehtikaalta, purjoa ja herkkusieniä. Sitten ne joutuu lämmittämään ja maustamaan. Voi voi… Taas menee keittiössä 15 minuuttia.

Osasta tehdään uunijuurekset + pari ruusukaalia/paprikaa/purjoa/herkkusieniä

Ja lopuista tulee kaalipatakeitto – kaalia, porkkanaa, sipulia, purjoa, soijarouhetta, linssejä, papuja.

Vuoka uuniin ja kattila hellalle, ja sitten voi lähtiä katseleen televisiota. Vuoka saa olla tunnin 200 asteella, ei tarvitse vahtia, kaalipatakattilaa joutuu välissä käydä pyöräyttään ja sitten maustamassa. Mutta pääsääntöisesti joutuu katselemaan lempiohjelmiaan kun ruoka valmistuu.

Sitte ne on valmiit

Tässä ei tarvikaan nyt ehkä hetkeen kokata. Syy miksi tein kaksi ruokaa oli se, että käytännössä ne tuli samalla vaivalla, mutta myös siksi että ne kaalit on niin isoja kaupassa, että tahtoo jäädä se loppuosa(puolet) nahistumaan jääkaappiin, vaikka kuinka pilkkoisi sitä salaattiin. Ja raakanakin koittaa puputtaa sitä vähemmäksi.

No, nämä oli niitä helppoja ruokia. Olisiko kokkaus ollut helpompaa kun lisää öljyä? Tai lihaa? Sotkee koko keittiön kananrasvaan liesituuletinta myöten, ja saa roskikseen vielä muovirasian puolillaan marinaadivelliä? En tiedä. Vaikea sanoa miten nämä ruoat voisivat mennä helpommaksi.

Ehdottomasti muuten kaksi semmoista ruokaa, jotka kannattaa opetella jo alkuvaiheessa, jos alkaa tälle poikkeuksellisen vaikealle, jopa mahdottomalle dieetille, jossa ei saa ikinä syödä mitään eikä ostaa kaupastakaan koskaan sitä mitä haluaa.

En osannut päättää kumpaa ruokaa ottaisi, joten otin molempia. Puolukkaa kaalipataan, ja sipulijauheilla ja tillillä sotkettua soijavalmistevelliä mukaan uunijuureksien päälle kastikkeeksi. Perkele kun oli taas hyvää kaikki! Ei kun ei ollutkaan, vaikeaa työlästä ja inhottavaa. Ei yhtään suolaa eikä lähde nälkä.

Katsokaa nyt miten säälittävää! Ei saa syödä koko pussillista pähkinoitä eikä rusinoita, ja kämänen kuppi pirtelöä joka on tehty marjoista. Ajatelkaa, marjoja joutuu syömään! Mansikkaa mustikkaa ja mustaherukkaa. Ikinä ei saa mittää hyvvää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *