1.9.2019 Syyskuu

Aamupuntari 89,8 kg 🙁

Kuu vaihtui. Pitäisikö ottaa jänniä tilastoja tähän alkuun, että mitä elokuussa tapahtui? Joo! Elikäs, elokuun 1. päivä jos aamupuntari näytti 93,5 kg, ja nyt kun se näyttää syyskuun 1. päivä sitten 89,8 kg niin… Sehän tarkottaa että….

Elokuun statsit:

  • Painon pudotus 3,7 kg
  • Kauppareissuja 16 kappaletta
  • Kokkauskerrat olisi tähän myös kiva laskea, muttei niin paljon kiinnostanutkaan penkoa sitä tietoa. Ehkä seuraaviin statseihin.

Ihan mahdottoman paljon kauppareissuja kyllä! Vai onko se aina ollut tämmöistä, muttei vaan ole pistänyt merkille? Vaan kyllä tässä jotenkin on koko ajan enemmän kauppaan menossa. Ja ihan joka päivä, jonkun syyn takia. Oikeastaan enemmän pitää miettiä miten saisi itsensä puhuttua ympäri, että älä mene kauppaan tänään. Ja pitkä lista täytyy löytyä syitä että miksei menisi. On vaan niin paljon aina uusia juttuja joista lukee, ja sitten sitä haluaa myöskin saada ne.

Muttei kauppareissuihin kuitenkaan tunnu yhtään menevän sen enempää rahaa kuin ennenkään. Aina ne on kaikki loppu silti.

Paras tapa aloittaa kuukausi on tietenkin myös kauppareissulla:

Mustapapuja, Kikherneitä ja kidneypapuja että voi liotella ja pakastaa läjän. Kaulin pitää hommata tietenkin myös, ja nuista leivinpaperiarkeista voi nähdä kansikuvista sen syynkin että miksi? Aivan kuin ne tietäisi että pitsaa aletaan tekemään.

Pitkä reissu ilman eväitä. Oli melkoinen nälkä kun pääsi kotiin. Kyllä ne eväät pitää olla aina matkassa, varsinkin kun lähtee jollakin aamupuurolla pelkästään. Toki tuolla olisi jotakin banaania voinut kaupasta hakea, mutta eipä tullut taas mieleen.

Lasakne

Iso annos mutta olin voimakas, ja söin kaikki.

Nyt tehdään pitsaa perkele!

Pohja: 3dl(tai tarpeeksi) kaurajuomaa, 2 teaspoon leivinjauhetta, 5 dl grahamjauho, 1/2 teaspoon suolaa, 1 dl omenasosetta (korvaamaan voi – no fats! fats!)

Kaikki aineet kulhoon ja sekotus. Kuivat aineet kannattaa tietenkin ensin niinkö tiedätte… Jos nuo muut ei tiedä, niin ei kerrota niille. Aivan kuin joka paketissa ohjeissa ja resepteissä, ainakin itselläni herää semmoinen 10 kysymystä, joihin ei sitten saa ikinä vastausta mistään.

Öö… tän taikinan rakenne ei kyllä nyt näytä ehkä ihan oikealta.
Kyllä se siitä pyöristyy kuitenkin. (Jätin aivan liian paksuksi tämän taikinan, ja tajusin sen vasta lopussa)

No mitä tuolta lätkisi päälle? Pelottaa että menee kaikki ainekset ja sitten jokin epäonnistuu, kun ei kestäis oikein käydä sillä tavalla. Muuten syödään puuroa aamulla, lounaalla, päivällisellä ja iltapalaksi.

Ainekset: Soijarouhetta, punasipuli, herkkusieni, paprika, tomaatti ja valkosipuli. Tomaattikastike on nyt aivan tavallista paseerattua tomaattia.

En tiedä, aika näyttää. Tässä vaiheessa kuitenkin yllätti, että kuinka vähän nuita aineksia loppujen lopuksi mahtuu pitsan päälle. Tähänkö se perustuu että pitzzzserioita on pitzzzseerioiden vieressä tuolla kaupungilla? Ei tuohon mahtunut kuin puoli paprikaa, pari herkkusientä, tuo punasipulikaan ei mennyt kokonaan… Mielenkiintoista.

Kaunishan se ei ole

Tämä on nyt vähän outoa kun en käytä juustona mitään, ja pelottaa että sitten nuo ainekset palaa, tai jotain outoa tässä nyt on ja tapahtuu. Mutta kun tykkään tomaatista, niin en pelkää tuota kastiketta lorisuttaa tuohon päällekin vielä vähäsen. Enemmän pelottaa että tästä tulee liian kuivaa ilman juustoja ja rasvoja.

Tätä sitten saikin paistaa oikein kunnolla ainakin 25 minuuttia, mutta johtunee tuosta paksusta pohjasta, että sen takia meni vähän oudosti tämä homma.

Tästä tuli oikeastaan vain leipää, jossa on päällisenä se mitä on. Pitsan kriteereitä tää ei jotenkin täytä vielä. Mutta helevetin hyvää leipää silti, ja mahtavaa evästä! Tätä pitää laittaa pakkaseen jemmaan. Oreganoa ja tabaskoa päälle niin kyllä siinä vähän pitsaakin maistaa mukana, mutta tuo graham jauho tekee siitä todella leipäisää tuosta pohjasta.

Kato nyt vaikka itekki. Semmonen leipäpohja.
Kyllä tämmöisen nappaa mieluummin evääksi kuin sämpylän ja salaattirasian, ja banaanin ja haarukan ja lusikan ja… Jos oikein sellainen perus kiire tulee, että nyt mennään, niin tämmöinen on parempi ja helpompi eväs. Terveellisempi se ei ole, mutta… jne

Tätä pitää tehdä lisää, ja varmaan aika piankin teen koska jäi nuita aineksia, ja se avaattu paneerattu kastikekin on jääkaapissa. Siitä riittää toiseenkin pitsaan. Varmaan huomenna jo kokeilen uudelleen, mutta selvitän netistä ensin voisiko olla jokin parempi jauho -yhdistelmä josta tulisi parempi taikina. Nyt tein vain jonkun perusohjeen mukaan, ja korvasin vehnäjauhon grahamjauholla, ja voin omenasoseella.

Kevyempi iltapala

Jostakin sain kauheasti energiaa, olisiko se tuo pitsa, mutta tuli valvottua ja tehtyä kitaraharjoituksia taas pikkutunneille asti. Mutta sitten oli myös uusi nälkä, ja oli pakko kommandon lailla hipsiä jääkaapille:

Testasin ihan jääkaappikylmänäkin menee. Loistava eväs, toistan, loistava eväs.

Pikkusen huomenna on paino noussut! Koko päivän vetäny vain lasagnea ja pitsaa.

Page 1 of 30
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30