6.1.2020

Aamupuntari 78,4 kg 🙂

Marjakiisselissä mustikoita mustaherukoita ja mansikoita.

Eilen papatin vähän siitä ettei öljyjä kannata syödä, ja tänään kun heräsin niin Struggle oli pommittanut taas viestiketjussa läjän videoita, joissa tällä kertaa puhuttiin mm. tärkkelyksestä. Englanniksi: Starch. Puhutaanpa siitä vähän seuraavaksi.

Taas haluttaisi vain tuo videon linkki tänne sivuille, koska Dr John McDougall kertoo asiat jo paljon paremmin. Ne linkit ei vain toimi yleensä enää vuosien päästä.

Siinä videossa kuitenkin kerrottiin, että meidän lajimme kuuluisi syödä tärkkelyspitoista ruokaa. Eli juureksista löytyy, perunat, bataatit, punajuuret,… Koko listaa en ala luettelemaan. Riisi, leipä, pasta, vilja,.. Kaikki tämä on juurikin sitä ruokaa, millä jalka nousee maasta.

Sen lisäksi on toki tärkeää syödä myös paljon erilaisia kaikkia muitakin vihanneksia, joissa ei välttämättä edes ole paljon sitä tärkkelystä: Parsakaali, kukkakaali, lehtikaali, pinaatti, paprikaa, tomaattia, jne… Mutta nämä jälkimmäiset ei ole sitä ruokaa millä saa jalat kulkemaan. Näissä jälkimmäisissä on vaan niin paljon kaikkea muuta hyödyllistä: Vitamiinejä, antioksidantteja ja kaikenlaisia muitakin sairauksia ehkäiseviä esim. syöpää vastaan taistelevia aineksia.

Ja siinä voi mennä moni aloitteleva kasvissyöjä, noh, pusikkoon, kun aletaankin vain sitä parsakaalia ja kukkakaalia, ja semmoisia kalorittomia vihanneksia vetämään täysillä. Yhtäkkiä ei tunnetakaan oloa enää kovin energiseksi, koska periaatteessa kärsitään kohta jo puutostilasta. Elimistö ei saa sitä kunnon ruokaa, jos alkaa vain puputtamaan kaikkea muuta kuin tärkkelyspitoisia vihanneksia.

Sitten etsitään ratkaisuja miten sen nälän saa pois, jonka seurauksena lotrataan salaatteihin öljyä, vedellään pähkinöitä ja avocadoja, ja kaikenlaista muuta rasvaa, mieluummin kuin sitä tärkkelystä pitämään se nälkä paremmin loitolla, ja sitten kuitenkin ollaan huonossa kunnossa pitemmän päälle. Edelleen voidaan olla myös lihavia, tai lihoa jopa entisestään.

Voi käydä niinkin, että aletaan nälissään heikotuksissaan, huonovointisena ja ravinnonpuutteesta kärsineenä äkkiä syömään sitä entistä ruokaa, vaikka joku pihvi ja ranskalaiset -> “Oi että tuli hyvä olo, kyllä tämä on sitä minun ruokaa, ei nuo kasvikset ole ollenkaan tälle minun elimistölle tehty, kun ei niillä jaksa. Kyllä ihminen on lihansyöjä, vittuun kaikki viherpiipertäjät!”

Laihduttajat varsinkin voi tehdä sen virheen, ettei sitten tahallaan syö mitään tärkkelyspitoista, kun ne ei tajua että se riittää jo, kun on jätetty pois ne eläinkunnan tuotteet, öljyt ja ylimääräiset rasvat pois ruokavaliosta. Enempää ei tarvitse jättää pois. Pottua ja makaroonia vaan suu täyteen jos on nälkä. Se on jotenkin huvittavaa kun sanotaan että peruna lihottaa. Eli siis mitä? Jos laitetaan lautaselle vierekkäin rasvaa tirisevä pihvi, sekä kauniin keltainen pottu, niin se pottuko on nyt se joka siinä sitten lihottaa?

Se on todella paha myytti mikä edelleen kiertää, että peruna lihottaa -> hiilihydraatit lihottaa -> tärkkelys lihottaa.

Ja se on ihan täyttä paskapuhetta, niin paskapuhetta kuin vain olla ja voi, ja pystyn kailottamaan sen huoletta vaikka megafooniin, jo yli 20 kg kevyempänä tämän WHPB ruokavaliolle siirtymisen jälkeen. On mennyt sen jälkeen pottu jos toinenkin tuossa sohvalla televisiota katsellessa, ja spagettiakin(täysjyvä) niin perkeleesti.

Samahan se on oikeastaan kuvittaa myös tämä teksti, kun semmoista ruokaa taas sattuu olemaan.

Ensin salaatti:

Ainekset: Pinaattia, valkokaalia, kurkkua, tomaattia ja päärynä.

No salaatilla pelkästään ei pitkälle potkita. Jos syö pelkästään aina tämmöistä, niin ei jaksa mitään. Hyvä lisuke.

Seuraavaksi vielä lisää niitä vain vähän tai ei ollenkaan tärkkelystä sisältäviä kasviksia, joissa on kyllä taas muita hyviä aineksia, muttei niillä pelkästään kyllä jaksaminen parane.

Ainekset: Ruusukaali, lehtikaali, kukkakaali ja porkkanaa.

Tämäkin ihan hyvä setti, mutta vaikka söisi suuremman määränkin, niin ei se jalka tälläkään vielä kovin kepeästi nouse. Ja vaikka söisi nämä molemmat, sekä salaatin että tämän toisen lautasellisen muita kasviksia, niin kyllä Duracell pupusta on pian patterit lopussa.

Seuraavaksi on sitten se jysäys, millä lähtee vihdoin mopo käyntiin.

Ainekset: Täysjyväspagettia, perunaa, bataattia, lanttua, valkosipulia, sipulia, paprikaa ja porkkanaa(toistamiseen, kun sitä oli tuossa toisessakin pakastevihannespussissa vahingossa…) sekä herkkusieniä

No nyt loppui kurinat. Tietenkin pääroolissa on nämä tärkkelyspitoisemmat: peruna, bataatti, lanttu ja spagetti. Sieltä tulee mopon tankkiin sitä polttoainetta. Tällä lähtee nälkä, ja pääsee kulkemaan.

Tämä on vaikea valinta periaatteessa, kun näitä kaikkia pitää kuitenkin syödä, mutta jos olisi oikeasti niin kiperä tilanne, että saisit valita vain yhden näistä annoksista, niin kyllä se on tämä viimeinen uunijuurekset/spagetti. Tällä pääsee kuitenkin jo jonkun matkaa eteenpäin.

Mutta onneksi ei tarvitse valita ja saa ne kaikki! Kerralla!

Lisukkeet päälle ja menoksi. Salaattiin balsamiviinietikkaa, Gregerin mausteseosta ympäri lautasta juuresten ja spagetin kanssa, ja soijajugurttikastiketta meni vähän kahdellekin lautaselle.

Tuon kaiken hyvän lisäksi vielä puoli mottia mustaherukkamehua päälle.

Mausteina tuossa on:

Salaattiin: Balsamiviinietikka.

Spagettiin/uunijuureksiin + kaalien päälle: Soijajugurtti joka sisältää valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, tilliä, chiliä, paprikamaustetta, sinappia ja etikkaa.

Spagettiin/uunijuureksiin lisäksi vielä: Gregerin mausteseoksen versio, joka sisältää: sipulijauhetta, kuivattua persiljaa, kuivattua basilikaa, kuivattua timjamia, valkosipulijauhetta, sinappijauhetta, paprikajauhetta ja kurkumaa. Lisäksi laitoin spagettiin vähän ketsuppia.

Aika monipuolinen setti, ja tuosta saa sen tärkkelyksen lisäksi kaikkia niitä muitakin hyviä aineksia terveytensä puolesta taistelemaan. Sehän on sivuseikka, että se ruoka lisäksi maistui aivan helvetin hyvältä! Ja tämän kertaisen aterian valmistamiseen meni sen aikaa kun nuo vihannekset höyrystettiin, eli se 7 minuuttia piti katsoa telkkaria odotellessa. Muut mikrotettiin, ja… Salaattiahan on aina jääkaapissa™. Ettei tässä puskettu koko päivä hikeä hellan ääressä tämänkään aterian eteen.

Eikä mene kanveesiin vaikka on aika iso ateria. Itseasiassa lähden tästä melko pian aterian jälkeen käymään kaupassa läpsyttelemässä. Kahvi loppuu, heikottaa.

Iltapalaksi ei ehkä tarvitsisi ollakaan sitten mitään kauhean tärkkelyspitoista, mutta nyt vain halutti taas iltapalaksi leipää tällä kertaa.

Nyt jaksaa nukkua sitten ainakin.

Yksi ajatus artikkelista “6.1.2020”

  1. John McDDougallin painavaa asiaa ilmastonmuutoksesta https://youtu.be/nbJl2Ra0ONU?t=108

    Jossain vaiheesa tuola se sannoo, että jos ihmiset luulee että niillä vihanneksila ruokitaan maapallo se on iso erehdys.
    Eli se kö viljelyalaa tuhlataan semmoseen ravintoköyhään salaattiin, ja asioihin mitkä on vain vähäkalorisia ja semmosia minun mielestä kurkku-tomaatti- jäävuorisalaatti on mainio esimerkki meiän ruokakaupoissa.
    Tomaatti on minulle tärkeä maun takia, mutta siis se ei ole pointti että mitä kukin tykkää siihen lautaselle laittaa, vaan onko kohta mitään mitä laittaa. Jos roikutaan lihansyönnissä kynsin hampain, tulee käymään huonosti.

    Ilmastonmuutos.
    Mie katon tuon monesa eräsä mutta ajattelin, että vaikutti hyvältä linkiltä. Ettei täsä niinkö pelleillä enää, sanoo Dr.McDougall.
    Ja kertoo siitäkin, että miten ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaisia kuoli nälkään, mutta tanskassa ei kuoltu niinkään, ja vähemmän myös muihin syihin. Ja miksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *