10.9.2019

Aamupuntari 88,7 kg 🙂

Tuli ihan uusi aamupala. Lisää vaan tavaraa lautaselle kun luumukiisseliä lorauttaa

Prismassa oli 1000w blenderi, jossa on ominaisuuksia ja nappeja. Moni blenderi mitä katsellut tässä ajan kanssa, niin on aina jotakin 300-500 w, eikä semmosessa oikein tehot kuulemma riitä, johonkin. En tiedä riittääkö minun hommiin, mutta ne maksaa halvimmat uutena marketeissa aina kuitenkin jotain 30-40 euroa. Ja nyt oli sitten 50 eurolla tämä 1000w blenderi myynnissä, ja jonkun testin oli ainakin tämä merkki myös voittanut jossakin. Pakko olla hyvä, lehdessä luki.

Mutta se on nyt tai ei koskaan ostettava! Suuria hankintoja, lainarahalla!

Jiiihaaa

Nyt kelpaa sörssätä ja mekastaa. Keittokirjakaan ei tökkää aina johonkin vehkeeseen, tai ainakaan tuohon vehkeeseen, ettei voi edes yrittää.

Siinä on tuomonen virtanappi ympyrä, josta voi lähes portaattomasti säätää vauhtia. Sitten on kolme muutakin nappia. Niissä halvemmissa oli vain 2 nappia, tai vähemmän nappia, mutta täsä josa on kolome nappia, niin tää on paljon äkäsempi! Nuihin nappeihin syttyy myös sinertävät ledivalot, niin se luo semmosta oikein tunnelmaa kun täällä blendaa kaikkia menemään.

Pulse toiminto on siis semmoinen turbonappula, että voi käyttää hetken rupelia täysillä kierroksilla. Ice crushing murskaa jäätä. Tuota ihmettelin, kun luin näistä blendereistä etukäteen, että kun mainostetaan aina oikein erikseen, että on SMOOTHIE TOIMINTO!! WAU!! Onpas kalliin kuuloinen laite, kun semmoinenkin ominaisuus on. Loppujen lopuksi mitä se tarkoittaa, on ilmeisesti ajastus, että tuo vehje vain heittää pyörimästä automaattisesti sitten minuutin päästä, kun smoothie pitäisi olla valmis. Liekö siihen sisältyy muitakin hienouksia siihen toimintoon, mutta voi että. Pitäkäähän huoli ostaessanne blenderiä, että se toiminto sitten löytyy myös varmasti, muuten ostamanne blenderi on aivan paska.

Tullut muitakin vehkeitä hommattua lainarahalla, mm. tämmöinen:

Tättärää! Tuolla vehkeelle saa mistä tahansa kattilasta höyrykattilan!
Se tällee muokkautuu sitten kattilan kokoon nähden, nuo siivekkeet antaa löysiä ja… On se hieno.

Ja sitten tämmöinen pieni raastin myös:

Tavallinen raastinrauta mikä jo löytyy kaapista, niin siinä ei ole oikein sopivat reijät esimerkiksi sitruunankuoren raastamiseen, ja semmoiseen pikkutouhuun. Menee ne reijät aina liian pieneksi tai isoksi, mutta tässä on sopiva vekotin siihen hommaan. Kiva säiliökin mukana.

Ennen blendaus testejä pitää syödä:

Äitin tekemää risottoa ja vähän Strugglen tekemää papuriisiohra juttua. Vierailevat kokkitähdet!

Sitten aletaan blenderissä heti ensimmäisenä tekemään tuota Dr Gregerin keittokirjassa mainittua mausteseosta, jota voi käyttää pöytäsuolan tavoin:

Tällä kertaa ainekset: Sinappijauhe, basilika, timjami, kurkuma, paprikajauhe, persilja, valkosipulijauhe ja sipulijauhe.

Siihen kirjassa mainittuun reseptiin kuuluisi vielä aineksina ravintohiiva sekä sellerinsiemenet. Ravintohiivaa ostan myöhemmin, mutta sellerinsiemeniä en edes löytänyt, joten resepti jää nyt vähän vajaaksi, mutta eiköhän olla jo lähellä.

  • 1 rkl sipulijauhe
  • 1 rkl kuivattu persilja
  • 1 rkl kuivattu basilika
  • 2 tl kuivattu timjami
  • 2 tl valkosipulijauhe
  • 2 tl sinappijauhe
  • 2 tl paprikajauhe
  • 1/2 tl kurkuma
Sitten ainekset tuonne vain surman suuhun ja pärrräräärär

Blenderi ei ole tähän tarkoitukseen se paras mahdollinen. Ainekset pölisee ja lentelee joka tiivisteen väliin ja tarttuu lasikulhon reunaan, josta niitä saa jollakin sudilla sitten yrittää koota yhteen. Periaatteessa tämä blendaus tehdään vain sen takia, että kaikki nuo kuivatut yrtit on vähän isompia rakenteeltaan kuin sellainen jauhe, ja nyt kuitenkin pitäisi kaikki ainekset saada yhtä hienoksi “suolasirottimeen”. Mikäli kaikki ainesosat johonkin maustesekoitukseen on jo jauhetta, niin ne voi sekoitella vaikka kulhossa lusikalla.

Sitä jauhetta tuli tuon verran tällä reseptillä. Mikäli tekee tätä blenderillä, niin kannattaa tehdä isompi annos kerralla. Vaikka nelinkertainen, koska samalla sotkemisella saa sitten enemmän. Aika työlästä oli blenderistä kaivella nuita muruja talteen. Ensikerralla tehdään siis enemmän.

Seuraavalla aterialla mausteseos pääsi testiin:

Äitin tekemää risottoa ja perunaa, ja siihen höyryteltiin pakasteesta vihanneksina kukkakaalia ja parsakaalia- ( pitää aina muistaa laittaa erikseen sinappijauhetta vähän kaalien päälle, sen yhden asian takia josta kirjoittelin jo. ) Tuossa mausteseoksessa kyllä oli jo sitä sinappijauhetta mukana, mutta noh…

Ensin laitoin mausteseosta varovasti kuten suolaakin, mutta kävi ilmi ettei se aivan riitä, tätä saa siis käyttää reilummin. Ja miksei käyttäisi? Ei siellä mitään vaarallista ole. Sitten kun laittoi enemmän, niin on kyllä hyvä mauste. Tällä voi aterioihin saada makua, MUTTA, enempikin pidän tärkeänä että ateriasta tulee paljon rikkaampi, vaikkei siinä koko mauste edes maistuisi. Eli kun joka päivä olisi hyvä saada se pieni määrä kaikenlaisia mausteita ja yrttejä sen ruoan lisäksi, niin tällä seoksella sitä saa niin helposti ja nopeasti lisättyä. Miettii nyt, että mitä olisi tuomoinen variaatio eri mausteita ja yrttejä kaivaa erikseen kaapeista jostakin maustepusseista lautaselle, ja koittaa varisuttaa sieltä kaikkia sopiva määrä. Aurinko laskee ja heinäsirkat sirkuttaa ennenkö pääsee syömään. Suosittelen tekemään mausteseoksia, ja niitä löytyy muitakin reseptejä eri sekoituksiin.

Unohdin ottaa kuvan, mutta sain Strugglelta sellaiset ohjeet, että tuolla blenderillä voi tehdä ns jäätelöä, ja pelkästään siten, että ensin pilkkoo banaaneja ja laittaa ne pakastimeen, ja sitten kun ovat jäässä niin sieltä blendailee ne mäskiksi, ja siinä meillä on sitten terveellinen jäätelö. Sinne voi kaikkea sitten lisätä, mutta se on se pohja. Esim. pieni tilkka makeaa soijamaitoa tai jotain vähän sokeritonta kaakaojauhetta. Tai palsternakka. Perkeleestäkö minä tiedän mitä kukanenkin jäätelössään tykkää syödä.

Mutta vetäkää nyt ensin keuhkot täyteen ilmaa, ja puhaltakaa sitten rauhassa keuhkot ihan tyhjäksi. Rentoutukaa… Ja keskittykää sen jälkeen tarkasti kuvittelemaan edessänne semmoista vihreää leikkuualustaa, jossa on kuorittuja banaaneja pilkottuna pieniksi siivuiksi. Siinä teille se kuva.

Ilta hämärtyy ja rauhoittuu pikkuhiljaa illalliselle. Vieraat ovat lähteneet, en kerro minne ja miksi. Mutta nyt tapellaan taas rutiinit raiteilleen.

Äitin tekemää borssikeittoa. On muuten hyvää. Laitoin oikein pidot pystyyn ja voitelin sämpylöitä dijon sinapilla ja otin lasin soijamaitoa kaveriksi.

Pitää muistutuksena laitella tämmöinenkin kuva, eli täällä iltahämärissä monesti aina joskus silloin tällöin tehdään myös edelleen tämmöisiä:

Sitruunaa, inkivääriä, vihreää teetä ja sinne vähän minttua

Nämä ovat tärkeitä juttuja mainita tähän ruokavalioon, koska tässäkin menee paljon hyviä ainesosia kurkusta alas. En vain aina jaksa ajattaa itseäni tuon puhelinkameran kanssa joka helvetin teekupin äärelle. Pitää vain muistaa näitäkin juomia, että niitä juodaan myös, eikä aina vain pelkkää kahvia.

Yksi ajatus artikkelista “10.9.2019”

  1. Minulla ei ole mitään käryä, milloin olen tehnyt papu -riisi- ohrajuttua. On päässyt kokonaan unohtumaan.
    Pitäs tehä varmaan sitä uudelleen. Sitten on vielä niiden kadonneiden banaanikeksien arvoitus.
    Tein täällä kotonani pellillisen, otin mukaan äitin luo. Äiti sanoi ettei niitä ole näkynyt joten päättelin unohtaneeni ne kotiin. Tulin tänne, täällä oli täysin tyhjä jääkaappi eikä mitään banaanikeksejä.
    Eli nyt on banaanikeksit hukassa kokonaan. Jännittää ihan että mistä ne viimein löytyvät, ja missä kunnossa ovat siinä vaiheessa. Vai ollaanko me epähuomiossa sittenkin syöty ne. Jos ne on siellä, niin onnea, ja syö pois. Koska nyt on jo 2 paikkaa missä ne eivät ole.
    Eli nyt on tilanne se, että on ilmaantunut ruokia joista ei ole mitään muistikuvaa, ja toisaalta kadonnut ruokia, joista piti olla selkeä havainto.
    Pitänee laittaa lisää sinappijauhetta parsakaalin päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *