9.9.2019

Aamupuntari 88,8 kg 🙁

Ruoka ja menoksi

Tänään taas kiire päivä. Ostoksia nyt kun on auto käytössä vähän sellaista huoltokeikkaa, eli painavia isompia tavaroita mitä ei pyörällä kiinnosta roudata, ja tietenkin pakasteita. Kuvaa en ostoksista kerennyt ottamaan joku taikoi ne kaappeihin niin vauhdilla, mutta kaikenlaista kivaa.

Moni varmaan vie sukulaisensa katselemaan erilaisia nähtävyyksiä kotikaupungissaan, mutta minä vein isän ja äitin suoraan Ekotorille ja sieltä Motonettiin, ja siitä sitten Tokmannin ja s-marketin kautta kotia.

Sitten pikalounas

Äiti kokkaili jotakin “porssikeittoa”, mutten taaskaan kerennyt paljon katsella mitä tapahtui, kun keitto jo porisi täysillä. Sinne meni punakaalta ja valkokaalta, keitettyjen punajuurien keitinvesi + mausteet, ainakin. Helvetin hyvää kyllä.

Piirakkaa ja keittoa

On se jännästi heti erimakuista keittoa kun ammattilainen asialla.

Sitten Tackle riepu opetettiin tekemään luumusoppaa. Ei se ollutkaan vaikeaa, ainakaan katsella vierestä. Sitä ei tiedä mitä tapahtuu kun yrittää yksin ensimmäistä kertaa. Hella lentää ympäri ja liesituulettimen lasi halkeaa.

Kuivattuja luumuja pussillinen (halvimmat käy). Vettä voi pistää aluksi tuon verran ja katsella mitä tapahtuu.
Sitten kiehutellaan porisuti porisuti
Pieneen määrään vettä sekoitellaan 3 rkl perunajauhoja
Melekuti melekuti

Perunajauho melekutus kaadetaan luumujen sekaan vasta ihan loppuvaiheessa, kun luumut on jo mäskinä kattilassa. Sitten sekoitellaan eikä tarvitse muutaman kuplan jälkeen enää kiehuttaa.

Sitte meilä on iso pakasterasiallinen luumusoppaa

Aamupuuroihin ainakin kiva lisä, ja jos nuin helppoa on niin luulisi jaksavan tehdä. Halpaakin vielä.

Sitten välipalat ja Avara Luonto Lepakot

Ja sitten iltapala(t)

Oli vaan pakko hakea vielä yksi myöhemmin, on se niin hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *