3.9.2019

Aamupuntari 89 kg 🙂

Että pitikin taas… taas piti.

Aamupuuro

Paljoa ei ole nyt tästä päivästä kerrottavaa. Ehkä myöhemmin teen pitsaa kun jäi niitä aineksia jääkaappiin, ja harjoitus tekee mestarin. Taikinapohjan voisi kokeilla tehdä mieluummin jostakin jauhosekoituksesta kuin vain pelkästä grahamjauhosta.

Viimoset lasagnet meni. Kauhian hyvää laihdutusruokaa kyllä tämä pitsa ja lasagne. Tulee väkisinkin mieleen kaikenlainen karppaaminen, kun on koko ajan posket niin pullollaan hiilihydraattia, että osa putoaa leukaa pitkin puserolle kun iskee hampaat yhteen.

Karppaaminen käsittääkseni kun on sellaista hiilihydraatin välttelyä. Se on oikeastaan näköjään vain uudelleen brändätty Atkinsin dieetti, eri nimi vain käytössä. Muistan vielä kuinka kurjaa se oli kokeilla sitä Atkins dieettiä. Nyt kun siitä periaatteesta taas lukee tuolta jostakin Wikipedioista niin… On kyllä vaikea olla nauramatta. Loppuiäksi pitämään yllä ketoosia, ja voitelee joka aterialla suonensa öljyllä ja rasvoilla. Sen takia kun hiilihydraatti muuten tullee ja mennee elimistöön? Onnea.

Mikäli syö paljon hiilihydraattia, niin se palaa energiaksi. Mikäli syö paljon hiilihydraattia ja eläinrasvaa, sekä hyviä että huonoja rasvoja, niin hiilihydraatit palaa energiaksi, mutta se kaikki rasva varastoituu uimarenkaaksi mahan ympärille.

No karppauksen taktiikka on näännyttää elimistöä olemalla syömättä hiilihydraattia, ja näin ollen pakottaa se johonkin ketoosi tilaan, jolloin se alkaa polttamaan sitä rasvaa energiaksi, koska muuta ei ole saatavilla. Ja sitten paino putoaakin, vaikka syöt pelkkää rasvaruokaa. Ja sieltä varmaan sitten juontaa juurensa nämä kaikki kansanlorut, että makarooni lihottaa, leipä lihottaa, perunan ko jättää pois niin laihtuupi?

Ketoosi on varmaan hyvä semmonen selviytymismoodi elimistössä hädän hetkellä, mutta eihän tuo karppaaminen voi tervettä kyllä olla millään mittarilla.

Pitsa 2.0:

Taikinan ainekset (piti olla): 4dl kaurajauhoja 1 dl grahamjauhoja, 2 teaspoon leivinjauhe ja 1 dl omenasose

Kaurajauhojen kanssa tuli taikinasta aivan liian löysää tuolla ohjeella, joutui lisäilemään näppituntumalla grahamjauhoja, en tiedä kuinka paljon. Viimeksihän tein vain suoraan 5dl grahamjauhoista pohjan, ja se oli sitten jotenkin enemmän leipäisää kuin pitsaa.

Nyt tuli aika löysä taikina, ja levitin sen vielä ohueksi plätyksi leivinpaperille. Vähän veikkaan että joku tässä kosahtaa.

Päällisiä:

Herkkusienii punasipulii paprikaa ja tomaattii.

Ei mene kyllä ihan pitseerian malliin, että miten siellä se taikina pyöritellään. Eikä tarvitse kyllä mennäkään. Eikä tarvitse mennä pitseeriaankaan.

Kyllä tästä tuli nyt enemmän pitsan näköistä ja tuntuista sekä myöskin makuista, kuin viimeksi.

Nyt mentiin kyllä epäterveellinen päivä. Missä on hedelmät? Missä on pavut? No, menihän siellä sentään yksi iso kippo salaattia, joka on aina yksi iso kippo päivässä enemmän kuin entisellä ruokavaliolla. Silloin en salaattia syönyt, voi sanoa etten ollenkaan, koska olin niin kova jätkä. Mutta muuten tämä tämmönen päivä ei kyllä saa jäädä tavaksi.

4 vastausta artikkeliin “3.9.2019”

 1. Eiköhän se sulle anteeksi anneta. Siis yksi pizza / lasagne päivä….Mä en … ole tuollaisen pizzan ystävä. Tuo on leipää tomaatilla ja sipulilla. Vaikka kuinka maustais… huh huh… pizza ilman juustoa… jooh… mutta eikös jossain vaiheessa kaupassa ollu niitä kasvispohjaisia pizzaraasteita. Etsin itse niitä tässä tämän viikon mutta ovat kadonneet… mitäköhän niille on tapahtunu?

  Kermaakin löytyi kasvis versiona, sekin on kadonnut? No joo, liikaa rasvaa tähän ruokavalioon varmaan kuitenkin.

  1. Ootko koskaan maistanut pitsaa ilman juustoa? hehhee… Joo, pitsa voi olla väärä sana, mutta kyllä tuo oli jo lähellä. Kelpaa ihan hyvin niihin hiljaisiin päiviin kun ei pysty kokkaamaan. Ainoa varjopuoli tässä on, että vaikka tuota pakkaseen tekisikin, niin tahtoo käsi hapuilla sinne pakastelokeroon sitten melko herkästi. Pitäisi varmaan tehdä sellainen 3 pitsaa kerralla, niin sitä jäisi sinne pakkaseen myös evääksi sitten. Mutta tämä toinen versio on se mistä jatkokehitellään, on niin paljon parempi kuin se ensimmäinen jota yritin, vaan, ei sekään huonoa ollut, eväänä ehkä vielä parempaa.

 2. Mieki tein kerran sen bataattipohja pitsan, se oli kyllä hyvä, mutta olisi siihen ollut tyytyväisempi jos sen reseptin nimi ei ois ollu “pizzaresepti” tai vastaava, koska se mitä odottaa pitsalta keskimäärin, ja mitä saa tällä metodilla, eivät oikein kohtaa.-

  Jos nimi olisi “iso tomaattinen leipä kasvispäällisillä” , niin voisi yllättyä sen sijaan iloisesti että “hei, tämähän on melkein kuin pitsaa!”
  Oregano ja pitsamauste päälle.

  Muistasimpa ostaa bataatteja jossain kohtaa niin teen kans. Tuotakin vois kokeilla kun Tackle saa reseptin tuotekehittelyn loppuun.

 3. Oon syöny pizzaa ilman juustoa. On ollu budjetti joskus aika tiukoilla 🙂
  Mutta totta tuo mita Strugle sanoo, noille pitäs antaa eri nimet niin niihin suhtautuis varmaan vähän erilailla. Mutta pääasia on että sulle maistuu ja olet kokkauksiisi tyytyväinen. Mä oon kait aika ronkeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *