29.8.2019

Aamupuntari 90,3 kg 🙁

No niin leipä se lihotti taasen… Verensokeri heittelee ja paino jojoilee.

Jatketaan silti samaa linjaa:

Sitten kirjastoon hakemaan ne keittokirjat:

Selailin heti kirjoja kotona, ja pääsin pari kirjaa läpi melko nopeaa. Muutaman reseptin otin talteen, mutta muuten oli vähän vaikeita tälle ruokavaliolle ja tässä kohtaa.

Sama kaava toistuu jo kolmessa kirjassa, eli on paljon vegeruokia, jotka lähtevät öljy edellä ja kasvisliemikuutioita käytetään myös paljon. Kasvisliemikuutioissa on monesti suolaa tietenkin paljon, mutta myös käytetty jotain palmuöljyjä ja muuta kuraa, mitä ei välttämättä tueta. Tofu seikkailee myös paljon resepteissä ja kaikenlaisia muita aineita, joista en niin välitä. Outojakin on esim: Agavesiirappi.

Näistä on hyvä käydä lukemassa, esimerkiksi nyt kun katson tuota Agavesiirapin ainesosia, niin ei varmasti paha idea johonkin leipomisiin.

Hummus, vaikka siihenkin tulee öljyä, niin ehkä sen voi korvata jollain.

Mutta yksi kirja erottuu joukosta kirkkaasti! Elikkäs tämä:

Tässä kirjassa olevat reseptit eivät sisällä lainkaan lisättyä rasvaa! Sokeria voi olla käytetty. Kasvisliemiä käytetään paljon, mutta neuvotaan myös miten sitäkin voi tehdä itse. Onkohan tuo kasvisliemi muutenkin vähän hienostelua, vai voiko sen korvata vedellä, johon laittaa vaikka mausteita?

Tätä kirjaa pitää selata tiukemmin, nuo kolme muuta saa palauttaa jo huomenna. Varmasti hyviä kirjoja nekin, mutta kun se öljy siellä seikkailee koko ajan, niin se ei nyt tähän hommaan käy. Herkullisen näköisiä ruokia kaikissa kirjoissa kuitenkin, ei siinä mitään.

No tästä kaikesta sitten herää kysymys, että miksi edes lähdin etsimään reseptejä näistä muista kirjoista tähän ruokavalioon, kun on suoraan jo sellaisia sivustoja ja reseptikirjoja, esimerkiksi tuohon Dr Gregerin kirjaan suoraan liitettävä keittokirjakin, jossa käytetään vain niitä aineita mitkä sopivat jo valmiiksi? Sen kun tietäisi, tämä nyt vain oli tämmöinen tutkimus, ja ohjeet olisi kivempi lukea suomeksi.

Varaan silti Vaski kirjastosta nyt tuon “How Not To Die Cook Book”, olkoonkin englantia sitten. Siihen asti voikin selailla tätä, jonka on kirjoittanut: Lindsay S. Nixon – Tuossa kirjan viimeisellä sivulla mainitaan myöskin blogiosoite, missä näköjään on kaikenlaista reseptiä myös luettavissa: https://happyherbivore.com/

Samalla kirjastoreissulla kävin kaupassa:

Kuun loppua kohti nämä kauppareissut alkavat jäädä laihanpuoleiseksi

Kauhea nälkähän se tulee keittokirjoja selatessa, ja nyt lähtee tulille jokin jämäruoka kaappiin jääneillä ainesosilla:

Parsakaalia, valkopapuja, punainen varsisipuli, lanttua, valkosipulia, soijarouhetta ja lämmitän lopuksi jo valmiiksi keitettyä makaroonia ja perunaa sinne vähän sekaan, kun on jäänyt orvoksi tuonne jääkaappiin.

Pilkoin ainekset ja odotan sen 45 minuuttia, jotta parsassa taas tapahtuu taikoja, ja myöskin valkosipulissa.

En tiedä mitä tästä tulee, mutta jos yrittäis olla käyttämättä aina tomaattimurskaa. Sitä taitanee vain joutua lisäämään sitten lautaselle ketsupin tilalta myöhemmin. Jää nähtäväksi.

Taitaa uuni olla tällä kertaa parempi ratkaisu kuin pannu:

Vettä ja ihan vähän kauramaitoa pohjalle. Jätän folion aluksi ainakin pois, jos tulisi edes jonkunlaista pintaa mutta toivotaan ettei kuitenkaan pala. En tiedä, ihan tuuliajolla.
Mausteet: Kurkuma, kokonaiset maustepippurit, rouhittu mustapippuri, curry, soijakastike ja dijon sinappi

Nuissa kirjoissa luki monessakin reseptissä aina jotain “3 rkl soijakastiketta”, niin laitetaan nyt jonkun verran. En kyllä laittanut ihan niin paljon, mutta vähän kuitenkin ympäriinsä. Dijon sinappia reilu ruokalusikallinen ja yritin sen sotkea myös ympäriinsä. Hyvän näköistä, ainakin ennen kuin uuniin meni.

Pitihän se folio käydä lisäämässä, koska alkoi sitä pintaa tulla turhankin nopeaa makarooneihin, vaikkei kasvikset ole vielä yhtään kypsyneet. Parempi laittaa folio suoraan, ja ottaa lopuksi sitten pois että tulee vähän pintaa.

Ihan ok laatikko tuli.
Yllättävän hyvä ruoka tavallaan kaikista lopuista mitä jääkaapista vielä löytyy. Perseestä nämä kaikki ruoat silti vielä on varmasti kun vertaa nuihin Lindsay S. Nixonin ruokiin, mutta kun ei osaa niin ei osaa. Eikä tajua eikä ymmärrä.

Joutunee kyllä jostakin jollakin ilveellä hommaamaan sen blenderin. On paljon erilaisia juttuja missä sitä käytetään. Jatkuvasti lukee että laita ainekset blenderiin ja… Siihen tyssää. Käytetään paljon keitoissa, ja kastikkeita tehdään, joskus osittain jotakin aineksia pitää käyttää blenderissä, muuten ne loputkaan ei onnistu.

Ekotorilla halvin(ainut) maksoi 15 euroa viimeksi kun kävin, että kyllä niitä käytettynäkin tuolla liikkuu. Moni varmaan ostaa blenderin jonkun smoothie villityksensä aikana, ja parin viikon päästä se blenderi menee komeroon vuosiksi, ja lopulta siitä vain luovutaan.

Illallinen oli samaa ruokaa, nyt kun ei muuta oikein ole:

Iltapalaksi sitten:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *