13.8.2019

Aamupuntari 91,2 kg 🙁

Kumma puntari. Mutta ei se mitään, kuudella eurolla ekotorilta ja kyllä se suuntia näyttää. Muuten tuo puntarointi on kyllä huumoripitoista tässä blogissa.

Kas näin

Härdellipäivä tulossa joutuu jalkautumaan maastoon. Tämä se on vittumaista kun ei ole vielä oikein varautunut todellakaan siihen että olisi kovin kaukana keittiöstään.

Ei auttanut kuin tehdä jotakin hätäapuevästä ja menoksi:

Eihän tällä pärjää koko päivää mutta puurot on vasta syöty. On se tyhjää parempi.

Siinä tietenkin kaverin luona tuli pari oluttakin otettua. Ei kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan mutta semmoistahan se on joskus. Aina.

Kotiintulomatkalla kävin kaupassa, eikä sitäkään ollut etukäteen suunnitellut, joten kaupassa oltiin taas kuin Ö aapisen laidalla. Yritin ostella vain jotakin mikä sitten varmasti menee ja aina tarvitsee:

Mausteisiin uusi tulokas cayenne pippuri. On kai tuo tuttu jo ennestään, mutta eipä ole tullut käytettyä aikoihin.

Ostin luomukaurajuomaa aamupuuroon sen entisen alpro original soijamaidon tilalle. Syystä että:

Tämä tiukkaakin tiukempi WFPB – juttu omalla kohdalla tahtoo vähän muuttua ja hakea muotoaan tässä lennossa koko ajan. Eihän tästä vielä kaikkea ole oppinut todellakaan, ja huomenna voin olla taas asioista toista mieltä, mutta calsiumista ollut puhetta, että sitä saa kasviksistakin aivan tarpeeksi, ja kasvissyöjällä se calsiumin tarve on perinteisiä virallisia saantisuosituksia muutenkin vähän alemmalla tasolla kun possunsyöjillä. En mene teknisiin seikkoihin, lueskelen asioista pitkin nettiä eri lähteistä. Tämän tiedon luin Fork Over Knives sivustolta, jossakin muuallakin se on tullut jo vastaan.

Ja sitten näistä soijamaidoista, joihin on jostakin syystä valmistajalla kuitenkin aivan pakko oikein erikseen lisätä sitä calsiumia kyytiin, voi saada jopa turhankin paljon calsiumia päivässä kokonaisuudessaan muiden ruokien lisäksi, ja sitten varsinkin jos sen kanssa lotraa liikaa.

En ole täysin varma calsiumin saanneistani, mutta aika paljon vihanneksia kuitenkin syön päivittäin, joten luotan siihen että saan tarpeeksi calsiumia sitä kautta, enkä halua sitä enää minkään toisen aineen lisänä, ainakaan päivittäin, ja puuroa syön kuitenkin joka aamu jonkun maidon kanssa. Nyt mennään siis kauramaidolla hetki, ilman lisättyjä calsiumeja.

Joka tapauksessa tuo alpro soijamaito on kuin nektaria, ja aion sitä nautiskella silloin tällöin heti kohta vaikka ruoan kanssa, mutta en siis enää joka päivä. Puuroon sitä nyt ei paljoa kyllä mene… Mutta silti.

Kotiin kun pääsi niin nälkä kauhea:

Iltapalaksi vedin teen kanssa vielä pari banaani-kaura-pähkinä-rusina- keksiä, mutta unohdin ottaa siitä kuvan, pahoitteluni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *