4.12.2019

Aamupuntari 80,7 kg 🙂

Puurot lopussa, pitää muuttaa tämä kämppä hetkeksi huoltoasemaksi.

On se kyllä niin hyvää tuo leipä nimenomaan kahvin kanssa pitkästä aikaa, että pitäisi melkein muistaa ottaa tavaksi.

Alhaala vasemmalla jotakin keltajuuria. samaa kuin punajuuri mutta kelta… en ole maistanut

Pakko saada juureksia päässä huutaa täysillä että sitä pitää nyt syödä. Liian monta päivää mennyt tomaattimurskien kanssa, mutta semmoista se välissä on, aina. Keltajuures uutena tulokkaana kerhoon. En tietääkseni ole ennen maistanut. Taas tuli jotakin uutta lisää lohen ja jauhelihan tilalle.

Suklaatakin tuli ostettua alle 60 sentillä. Tänään katselin Areenalta ohjelman, jossa sanottiin että kaakaovoi on kallein ainesosa suklaassa. Se sattuu myöskin tietenkin olemaan öljyä/voi ja sitä vältellään tässä ruokavaliossa. Mutta koska se on kalleinta, niin sitä on myöskin vähiten halvassa suklaassa, ja tämä tumma suklaa on halvinta kaupassa. En ole ainakaan löytänyt halvempaa. Tuossa on 50 % kaakaota, ja leivontasuklaissa, jota löytyy kaupassa jostakin leivontapuolen kamoista, niin voi olla 70 % ja ehkä enemmänkin. Ne maksaa myös enemmän ja kuten todettua, niissä on kaakaovoita reilummasti. Että tämä on varmasti hyvä vaihtoehto tämä halvempi. Halvempi parempi.

Niinhän se on aikoinaankin ollut että täysjyvä oli köyhien ruokaa, ja rikkaat saivat syödä valkoista jauhoa ja on sokeria, ja kaikkea hyvää. Sitten ne sai siellä slaageja yks kerrallaan. En tiedä mitä se on tänä päivänä. Vissiin ei ihan samanlaista, kun kasvisruoka on kuulemma nyt sitten vain rikkaille, ja kaikki muukin terveellinen. Hampurilaisateria 8 euroa = viikon hedelmät.

Sitten syödään juureksia oikein helvetin kyytiä.

Lanttua porkkanaa perunaa sipulia punasipulia ja herkkusieniä

Tuommoinen todella pieni vuoka soveltuu tähän hyvin, koska aion vetää kaikki kerralla. Ainekset eivät kaikki sopineet kyytiin leikkuulaudalta, ja tein sitten tuommoisen rasian täyteen valmiiksi, josta saan tehtyä toisen setin vaikka huomenna. 200 astetta tunti uuniin folion alle. Ei tarvitse vettä, eikä mitään muutakaan.

Mausteet: Ei yhtään mitään.

Oli tosi maukasta kaikki. Sokerista, vaikkei mausteita lisätä ollenkaan. Strugglen ateriavinkki :). Ensikerralla laitan päälle vähän Gregerin mausteseosta, muttei sitä tuossa tarvi kyllä maun vuoksi. Siinä vaan on kaikkia semmoista. Vähäsen.

Aivan varmasti tämä menee vakioruokien listoille, on niin helppo tehdä, eikä halvempaa ateriaa varmaan ole täällä näkynytkään. Tavallaan pikaruokaa, mutta tunninhan se ottaa uunissa.

Illalla lisää kaikkea. Suklaata söin(3 palaa) ja pähkinöitä (2 ½ kpl)….

Vittuko ei ole ikinä mittään leivän päälle

4 vastausta artikkeliin “4.12.2019”

 1. Meidän kaurahiutalekierto on synkassa. Tänään hain kaurahiutalepaketin kaupasta. Samoin suklaa. Ostin tuota just sen takia ko asiasta oli puhe, ja totesin tuon saman asian: Vähemmän rasvaa, kuin viereisessä tummasuklaa paketissa jolla oli kaksin-kolminkertainen hinta. Eli halvempi taas parempi.
  Köyhät sekottaa sahajauhoa ja akanoita puuroon. Mikäs sen terveellisempää. Suklaa ei sisällä yhtä paljon rasvaa. Saa elää pitkän köyhän elämän. En vaihtaisi päivääkään.
  Tuota joo, siis. Tuo resepti. Aivan mahtava, ja minun makuun. Kaikki aineet, ei mausteita, ei nestettä, ei. Strugglen ei-paistos. Nautitaan, ei minkään kanssa. Paitsi jos haluaa sen jonkin kanssa nauttia. Ja ei kenenkään kanssa jaeta. Paitsi reseptiä saa jakaa.

 2. Voin kuvitella jo että tuosta tulee uus hittiresepti. Muistellaanpa esimerkiksi, miten ne iltapulujen otsikot aina näissä menee..”Tämä kuolat rinnuksille vuodattava jouluvuokaresepti lähti viraaliksi. Perähikiällä asuvan Strugglen reseptiä on klikattu jo yli satatuhatta kertaa.”
  Haaveilen jo tähteydestä. Siis kaikki aineet, älä mittään mausteita. Ei tarvi nestettä. Ei. Sinne vaan. Herkkusienet kokonaisena tai tölkistä. Eikö pippuria eikä mitään? Ei.

  1. Alpron soijajugurttia tai jotakin naturell ei sokeria ei ylimääräsiä makuja. Siihen sitte voi laittaa mitä haluaa. En edes muista mitä tuossa oli mutta ruokalusikallinen sinappia, jotain ketsuppia voi vähän laittaa, ja loput maustekaapista. Etikkaa korkillinen tai jotain sitten lisäksi.

   Kokeillu vaikka mitä yhdistelmiä kaikki toimii. Tilliä, ruohosipulia, persiljaa, valkosipulijauhetta(aina), tulista paprikamaustetta(tosi vähän), paprikamaustetta, kurkumaa, mustapippuria, … Mitä vain keksii. Sitä ei tarvi tehdä aina koko purkillista, se nyt muutaman päivän säilyy jääkaapissa sitten avattuna ja voi tehdä lisää jotain erilaista.

   Tähän voi jäädä koukkuun ja sitä tulee laitettua sitten salaattiin, ja lautaselle melkein minkä ruoan kanssa vain. En ole täysin varma kannattaako ottaa tavaksi, mutta tällä saa minkä vain parsakaalen alas, jos semmoinen sattuu tökkimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *