12.11.2019

Aamupuntari 83,2 kg 🙂

Hidastunut on tahti, mutta suunta on oikea painon suhteen.

Kauppapäivä. Ostoslistaa ei tarvita, eikä tarvitse muutenkaan miettiä päätään puhki lähtiessään että mitä ostelisi. Viimeinen appelsiini tarttui käteen aamiaisella, ja se kertoo jo mitä kaupasta ostetaan.

Joitakin erikoisuuksia, kuten aprikoosit piti etukäteen miettiä mistä kaupasta saa ne luomuversiot, joista voi tehdä kiisseliä. Ne edelliset oli ihan hirveitä rikkioksidilla käsiteltyjä aprikooseja, jotka hehkuu pimeässäkin.

Tuli aika raskas kuorma loppujen lopuksi. Tässä oikeastaan yhdistyi hedelmäkeikka ja vähän salaattikeikkaa. Mutta eipä tuota tarvinnut suunnitella. Ensin kärryyn ne vakiovarusteet mitä lähdettiin hakemaan, ja sitten on aikaa rauhassa tallustella, ja katsella mietiskellen mitä kivaa muuta saattaisi vielä haluta: Tortillalevyjä, tummaa suklaata, saksanpähkinöitä, paseerattua tomaattia ja ananasta(tortillos mielessä)…

Samanlainen suklaalevy kesti viimeksi ainakin yli kuukauden verran. Pääasia että jotakin kivaa on kaapissa vaikkei sitä söisikään kerralla.

Saksanpähkinät ostin lääkkeeksi, jos niitä omega3 ei purkista kerran enää oteta, niin jos sitä sillon tällöin varalta pari pähkinää nappailee. Siis ihan oikeasti vaikka neljä kappaletta pähkinöitä silloin tällöin, eikä pussillista kerralla linja-autossa.

Mahtavaa käydä kaupassa kun ei tarvitse penkoa lähtiessä kaappeja, ja tarkistaa mitkä tuotteet on vähissä, ja miettiä mitä pitää ostaa. Vittumaista aina tehdä tavallaan sitä samaa kauppalistaa uusiksi ja uusiksi, vaikka kuitenkin se on joka kerta vähän erilainen. Selkeyttää kummasti kun kauppaan mentäessä nyt ei esimerkiksi tarvinnut miettiä: Kasvijuomia, perunoita, riisejä, makarooneja, vessapapereita, kahvipaketteja, jauhoja, pakasteita, ja sitä kaikkea muuta. Ei siis tarvitse ostaa kaikkea, sehän tässä on pointti.

Tuo lasti painaakin jo sen verran, ettei siihen paljon muuta enää sovi matkaan. Nyt voi viikolla tehdä toisen kauppareissun, ja ostaa vaikka nuita tuotteita pelkästään mitä äsken tuossa luettelin, eikä silloin tarvitse kaupassa murehtia appelsiineista eikä banaaneista. Kauppareissut kategorian mukaan.

Tämä on tieteellinen läpimurto. Mutta unohdin ostaa sipulia.

Dinner!

Salaattia ei ole valmiina, joten otin leivät tilalle. Enkä jaksa nyt nälissäni nakuttaa leikkuulautaa. Huomisen hommia salaatit.

Sitten ruoan päälle keitellään kahvit ja aletaan opiskella loppuillaksi miksaamisen saloja musiikkimaailmassa.

Iltapalalla ei taaskaan ollut nälkä, mutta jotain pitää syödä ettei se nälkä tule juuri kun meinaa nukahtaa.

Ostin persimoneja vain kaksi kappaletta, ihan vain testiksi kun en muistanut miltä ne edes maistuu. Olisi pitänyt ostaa enemmän. Ei välttämättä sellainen herkku, ei läheskään yhtä makea kuin päärynä, mutta vaihteluna ja monipuolisuutta lisäämään niin tervetuloa vain lautaselle. Ostan lisää varmasti. En tiennyt pitääkö ne kuoria vai ei. Hyviä olivat kuitenkin kuorineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *