19.10.2019

Aamupuntari 85,4 kg 🙁

Eilen oli liian hyvää ruokaa. Lähti taas totaalisesti tämä painonhallinta lapasesta. Annoin periksi ja rupesin ahmimaan terveellistä ruokaa. Söin kyllä neljä suklaapalaakin, joista eilen unohdin mainita. Salaa täällä mussutan siis vaikka mitä, enkä kerro sitten lääkärille.

Kiireellinen päivä pitää taas lähtä iltarientoihin. Aamupuurosta jäi kuva ottamatta mutta se oli täsmällee sama setti kuin eilenkin, ilman tuota leipää, jonka suttasin kuvasta.

Parin tunnin päästä pitää lähteä mutta vielä tässä jotakin kerkeää rakennella vaikka huoltotoimenpiteitä.

Sotkin lisää Dr Gregerin mausteseosta, sinappia pieni purkki ja aamupuurolle luumusoppaa kaveriksi.

Sitten syödää ennen lähtöä iso jytkäys.

Reissuun tein evääksi leipiä, joilla pärjäskin loppupäivän. Olutta tietenki ravintona meni muutamat.

4 vastausta artikkeliin “19.10.2019”

 1. Kyllä sä vaan oot sitkeä kaveri. Huh huh.

  Mulla on linssejä ja papuja jääkaappi täynnä erilaisissa sooseissa, enkä saa niitä kurkusta alas millään. Oli lähdettävä kauppaan ja luovuttava leikistä jälleen kerran. Mä en vaan tykkää niistä helvetin linsseistä ja pavuista, vaikka niihin tuuppais mitä kaveriksi. Useita kuukausia tässä taisteltu näiden vege hässäköiden kanssa, eikä vaan voi voittaa. En saa proteiinia alas kasvismallina, en sitten mitenkään. Ai joo, saan kyllä, kännissä sekin onnistuu 😀

  1. Minusta nuo perushommat maistuu jo hyvältä ilman sen kummempia sooseja. Jos se vika onkin niissä sooseissa? 😀
   Tämä viimisin uunisotku minkä tein, niin siitä maistaa joka vihanneksen miltä se itsessään maistuu, ja pienellä ripauksella mausteita vaan korostellaan makua. Mutta jos soosi on liian äkäistä niin joku kidneypapu ei sielä välissä paljon maistu.
   Linssejä mullakin on jotenkin ongelma saada lautaselle. Pitänee perehtyä siihen enemmän. Kaupasta ostetut linssit siellä liemessä niin ne ei kyllä houkuta paljon täälläkään.
   Mutta makuasioita. Minusta pavut on aivan mahtavia 😀

  2. Eipä tässä sitten tarvitse miettiä oikeastaan mistä saa mitäkin proteiinia kun saa jonkulaisen arjen rullaamaan. Sitten voi toki miettiä mitä puuttuu vielä. Mulla on marjat vielä listalta aika vähissä. Mutta nuo pavut jotenkin korvaa rakenteeltaankin sitä lihaa. Kiva ku iso voipapu tai kidneypapuja tarttuu haarukkaan/lusikkaan. Linsseissä ei ole sama efekti ja niitä joutuu laittamaan vähän vain ne proteiini ajatukset mielessä 🙂

 2. Netissä oli eräs rouva, joka oli kokenut konkari näissä plant- based asioissa. Hän oli vissiin allerginen monille aineilekkin, ja ei tainnu syödä papuja ollenkaan, eikä soijaa.
  Hyvin koosti sitten ruokavalionsa muista aineksista, ei se papu kait silti ole ainoa proteiinin lähde. Tai näin ainakin käsitin että ei hänen ainakaan päivittäiseen ruokavalioon kuulunu läheskään kaikki mitä me syödään. Ihan jäätäviä määriä se syö demonstraatioidensa mukaan ruokaa päivässä. Semmoinen ko Chef AJ, ja tekee reseptejä muillekin.
  Linssit ei minusta maistu oikeastaan millekään, ja nyt tein sotkun jossa on riisiä, linssejä, perunaa, makaroonia, ateriajyviä..mausteena pääasiassa curry. Sen kanssa sitten vihanneksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *