17.10.2019

Aamupuntari 84,8 kg 🙂

Se on kiva kuitenkin nähdä heti se uusi kg -lukema, vaikka sinänsä tuo puntarointi joka päivä on vain temppuilua. Ja illalla voi painaa vaikka 2 kg enemmän. Sekin kannattaa muistaa, ettei sitten sekoile siellä kotona sen puntaroinnin kanssa, ja ala itkemään taas karttuneita kiloja. Joka ilta.

Nyt yritetään muistaa ne perkeleen mustikat aamupuuroon. Heti kun jokin asia muuttui niin ne unohtui. Ensin se oli tapana, että aina pakastimesta lautaselle. Sitten kun ujutti niitä kiisselin mukana aikansa, ja kiisseli loppui, niin ei yhtäkkiä muista enää koko mustikoita eikä mitään pakastimia, eikä mitään muitakaan marjoja.

Tässä ruokavaliossa on paljon sellaisia juttuja ja yhdistelmiä mitä pitäisi tai kannattaisi ainakin muistaa.

  • Kurkuma oli jostakin syystä erityisen terveellistä mustapippurin kanssa.
  • Tai kun laitetaan sinappijauhetta vähän kaalien päälle, niin siellä tapahtuu joku reaktio, josta jytkähtää elimistölle suotuisia asioita ateriaan. Saman asian voi tehdä pilkkomalla tuoreet kaalit 45 minuuttia ennen lämmittämistä.
  • Yrteillä ja marjoilla antioksidantit voi moninkertaistaa annoksissa.
  • Yrteillä on muutenkin paljon kaikenlaisia juttuja mitä olisi hyvä muistaa, ja mausteilla… Kanelin kumariinit perkele.

Eipä ole oppia paljon vielä jäänyt perille, mutta jotakin muistaa kuitenkin. Lisäksi niitä eri syitä, että minkä takia mitäkin kannattaa syödä olisi paljon vielä opittavana ja muistettavana. Ne syyt kuitenkin kannustaa sitten yrittämään. Tietenkään mitään ei tarvitse tietää tai muistaa ihan niin tarkasti, kunhan muistaa edes että joku ainesosa oli hyvä, ja sitä kannattaa syödä. Ja sitten muistaa vielä syödä sen. Tä?

Sinänsä jos aina vertaa siihen edelliseen ns. läskimaiseen ruokavalioon, niin terveellisempää tämä on joka tapauksessa, vaikkei joka päivä söisikään mustikoita, ja vaikkei joka päivä kurkumaa muistaisi sekoittaa mustapippuriin, ja vaikka söisi parsakaalet sellaisenaan. Koska joka tapauksessa tässä saa ison määrän kuituja, vitamiineja, antioksidantteja, ja kaikenlaista perkelettä mitä se entinen ruokavalio ei sisältänyt laisinkaan.

Tietenkin jokainen ruokavalio yleensä painottaa kuitenkin isoon ääneen, että kasvikset ja vihannekset ovat tärkeitä joo, ja sitä havainnollistetaankin erilaisilla ruokaympyröillä ja kolmioilla, että mitä ihmisen kuuluisi syödä. Mutta se mitä joku vitun ruokaympyrä näyttää kuvassa, ei kerro mitään mitä sinne suuhun oikeasti menee. Eikä se auta että sen lisäksi se koko ruokaympyrä on jo lähtöjään aivan väärässä(oma mielipide, vai onko?).

Nämä tämmöiset kuvat kertoo paremmin mitä sinne pötsiin muljahtaa.

Tänään ostetaan uusi vedenkeitin koska entinen alkoi vuotamaan. Miten sekin on mahdollista? Ideale+ merkkinen vedenkeitin 16,90 Tokmannilta. Siten se on mahdollista. Takuuta oli 1 vuosi, hajosi 1v 1kk päästä. Hyvä ettei polttanut koko taloa. Siitä sitten lähdet tukka kärvähtäneenä kuitin kanssa Tokmannille takuuasioita selvittämään. Kassalla vieläkin pää savuaa, ja saat valita haluatko uuden samanlaisen vai rahana takaisin?

Mutta nyt on uusi kalliimpi hienompi keitin. Bosch merkkinen, ja maksoi 33 euroa, taas Tokmannilta, tällä kertaa 2 vuoden takuulla. Ihan niin kuin sillä olisi väliä jos vahinko sattuu. Perkele kun tajuaisivat elektroniikka maailmassa ettei joka vehkeessä voi harrastaa tuota vasiten särkymistä aikaa myöten. Pankaa helvetti edes mieluummin jokin vaaraton kytkin pamahtamaan takuuajan jälkeen vedenkeittimestä, sen sijaan että se alkaa valumaan itsensä päälle vettä, suoraan tuonne sähköhärveliin missä se kannu on kiinni. Helvetin hullut!

Tankkauksen paikka ja sitten illanviettoon kaverin työpajalle.

Hauska juttu tuli vastaan menomatkalla:

Kun edellisessä artikkelissa arvostelin kevein kommentein sateenvarjon käyttäjiä, niin joku oli survonut sontikkansa ilmeisesti vihapäissään bussipysäkin roskikseen. Mutta tuollaisia he ovat kaikki sateenvarjon käyttäjät. Tiellä raivoajia. Jäin miettimään lähtikö tämän sateenvarjon rutannut kaveri sitten ostamaan itselleen nyt sitten uutta ja hienompaa sateenvarjoa tilalle. Onnea sinne!

Vettä satoi koko menomatkan, enkä edes kastunut ilman varjoa parin kilometrin matkalla.

Eväsleivillä eletään loppuilta. Ja ehkä kaljalla.

2 vastausta artikkeliin “17.10.2019”

  1. Sontikka on temppuillu ja joku suuttunu. Hyvä konmarittaa heti kaikki mikä ei toimi 😀

  2. Mutta ajattele miten hyvä ku laitto roskiin, eikä jättäny tienposkeen.
    Suuttumiseen viittaa ainoastaan oikeastaan se seikka, että se on pitänyt olla melko määrätietoinen tukkia tuomoseen reikään pystyyn. Pystyviikata se sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *