15.10.2019

Aamupuntari 85,4 kg 🙂

Oli niin hoppu maistaan aprikoosikiisseliä että unohdin ottaa valokuvan ennen kuin kerkesin jo vähän aloittaa. On kyllä hyvää, mutten osaa edelleenkään tehdä kiisseliä. Tulee jänkkiä, varsinkin jääkaapissa kun käyttää.

Kova pyrkimys lähteä käppäilemään jonnekin kun aurinkokin vielä paistaa. Ei sinänsä suunnitelmaa paitsi viikon appelsiinit ja nektariinit pitää löytää jostakin.

Noh, eipä sieltä kaupasta oikein mitään löytynyt. On jo vissiin kaikkea tarpeeksi, mutta sitten aina kotiin tullessa huomaa että on unohtanut vaikka mitä. Jos ei ole kynää ja paperia käytetty ennen kuin lähtee ovesta, niin vituiksi menee ostokset.

Appelsiinit nyt kuitenki oli se pääasia ja kahvia menee aina, ja saahan siinä ulkoiluakin kun kauppaan raahustaa.

Ja nälkä maistuu paremmalta.

Yllättävän hyvä setti… Ruokaa.

Paljon tämä vie aikaa tämä ruokavalio. Periaatteessa ei kuitenkaan enää sen enempää kuin entinenkään tapa elää, aika hyvässä rytmissä täällä mennään.

Olisi ehkä fiksua tehdä enemmän ruokaa pakkaseen. Se helpottaisi sitä 33™ tekniikkaa eli 3 eri ruokalajia päivässä, mikäli vaikka 1 ateria tulisi aina pakastimesta. Keitto tulee ensimmäisenä mieleen, jota voisi pakastaa. Oli taas kiva löytää äitin tekemää borssikeittoa iltapalaksi.

Siihen lisäsin papuja ja pari sinappisämpylää ja … Tällä pärjää aamuun.

2 vastausta artikkeliin “15.10.2019”

  1. Kyllä mulla tää on ajankäytöllisesti mennyt helpommaksi koko ajan. Jos alkuaikoina reseptissä luki, että valmistusaika noin vartti, niin sen sai ajatuksissaan jo mieluummin muuttaa kahdeksi tunniksi. Nyt rupeaa jo olemaan, että varttia ei tarvi muuttaa kuin 45 minuutiksi. Joskus tunnin kestoiseksi luvatusta kokkailusta selviää jo alle kahdella tunnilla. Myös osaa tulkita että jos reseptissä lukee, että paista 25 minuuttia, niin osaa jo varautua että oikeasti se on 45 minuuttia + kaaos ja jäähdyttäminen.
    Lisäksi helpottaa kun unohtaa välillä reseptit, ja tajuaa ettei ruuan tarvi aina olla muutakuin potut ja vihannekset vierekkäin. Tarkoitus on selvitä hengissä seuraavat 3-4 tuntia, eikä elämän tarvitse olla kivaa.

  2. Hieno oma saavutus nihkeän alun jälkeen että “perusruokien” valmistus menee rutiinilla. Mielikuvitus vain liikkeelle, kun kattelee jääkaapin vihanneslokeroa. Soppatykki aate loistava: Viiden litran kattila ja vihanneksia pataan. Mausteta ja hiljainen pitkä keittoaika. Siinäpä mainio ruoka joko sellaisenaan tai riisin, perunoiden tai pastan rinnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *