Aamupuntari 87,7 kg 😐
Keittiössä jo vihreä leikkuualusta valmiina odottamassa kokkauksia. Ei tässä kyllä ihan suoriltaan jaksa aloittaa urakkaa. Kahvit naamariin ja pitää henkisesti valmistautua tovi.
Sitten räjäytetään keittiö. Alkuvalmistelut ensin nallet riviin:
Bataattikeitto
Tämänkertainen resepti kuuluu näin:
- 2,5 dl kasvislientä
- 1 l bataattia kuorittuna
- 2 hienonnettuja valkosipulinkynsiä
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 1 iso herkkusieni
- 1 dl kikherneitä
- 1 dl kidneypapuja
- Mustapippuria maun mukaan
Ensin kuutioidaan bataatit:
Keitto valmis, ja sitten muistin että parsakaaliin tulee sitä yhtä ainesta, jota elimistö haluaa, mutta sen muodostukseen menee 45 minuuttia parsakaalinen leikkaamisen jälkeen, joten tein seuraavaksi mustapapupihvit odotellessa.
Mustapapupihvit
En tiedä mitä aineksia kutsuisi tässä mausteeksi, kun ketsuppi ja sinappi varmasti rakenteeseenkin vaikuttaa, vaikka mausteina voisi sanoa. No joo etiäppäin, ja resepti kuuluu näin:
- 3 dl mustapapuja
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 3/4 desiä kaurahiutaleita(saatto mennä desi)
Pihvit on valmiina, enkä muistanut ostaa perunoita, joten syön näitä pihvejä vähän myöhemmin. Muuten olisin halunnut heti maistaa.
PPP-risotto
Resepti:
- 2,5 dl tummaa riisiä
- 5 dl parsakaalia
- 1 paprika
- 2 dl valkopapuja
- 4 tl sinappia
- 1 1/2 tl väh. suol. soijakastiketta
- 1/2 tl tabascoa
Kuvan perkele jäi ottamatta höyrykattilasta. Mutta siis höyrytetään kattilassa parsakaali, paprika ja pavut. Mieti miltä se vois näyttää.
Samalla keitetään riisit valmiiksi, ja odotellessa sotketaan keskenään soijakastike, sinappi sekä tabasco
Risotto on valmis.
LISUKKEET
Pihveille halusin tehdä kastikkeen. Ensin piti tehdä toinen kastike, jota käytetään siihen pihvikastikkeeseen:
VegeMajoneesi
Tästä nyt ei kovin majoneesimaista tule, aika löysäksi jää, mutta näillä nyt mennään. Tähän kuuluisi laittaa jotakin pehmeää tofua, mutta sen voi korvata maustamaton vegejugurtilla, joten testaan nyt sitä.
Resepti:
- 3 dl maustamatonta vegejugurttia
- 3 rkl sinappia
- 2 tl viinietikkaa
- Limeä omantunnon mukaan
Vege”majoneesi” on valmis.
MASALAMAJONEESI -KASTIKE
Tätä me laitellaan sitten pihvien päälle. Resepti:
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl vege majoneesia(jota tehtiin äsken siis)
- 1/2 tl sinappia
- 1/4 tl juustokuminajauhetta
- 1/4 tl korianteria
- 1/4 tl garam masalaa
Masala Majoneesi -kastike on valmis.
Loppuun vielä luokkakuva tulevien päivien ruoista:
Aikaa meni kokkaamiseen jälleen jostakin sattuman oikusta melkein tasan 3 tuntia. 3 ruokalajia, 3:ski päiväksi… 33™ !
Tietenkin tuossa ensimmäistä kertaa kun tekee ja räpii menemään, kämmäilee kulhojen kanssa, räpsii kuvia, niin siinähän sitä aikaa saa myös menemään. Mutta nyt se on ohi taas moneksi päiväksi se kokkaaminen, eikä tässä mennyt koko päivää. Silti on aivot ihan loppuun kulutettu eikä jaksa varmaan kuin sohvalla vain läähättää loppuillan.
Kaikesta kokkailuista huolimatta päätin syödä entisiä ruokia pois. Mustapapukeittoa oli vielä lautasellinen jäljellä. Myöskin edellistä pastakastiketta, ettei tänäänkään vielä olisi vissiin ollut pakko kokata, mutta onpahan valmiina.
Ja myöhemmin sai syödä tätä pastakastikettakin vielä kertaalleen:
Nyt ne kaikki edelliset kokkaukset kuitenkin loppuivat, eikä tuntunut yhtään siltä koko aikana, että jokin ruoka olisi pitänyt tavallaan säälistä syödä pois, vaikkei yhtään enää maistuisi eikä haluaisi syödä taas sitä samaa. – 33™
Iltapalaksi ei ennää ollut nälkä, mietin vain mitä tältäkin päivältä jäi syömättä. Hedelmät ja marjat jäi, paitsi aamupuurolla niitä menee aina appelsiinit mustikat ja joku muu, mutta saisi niitä syödä enemmänkin. Varmaan se kahvi korvaa sen välipalan, mikä pitäisi olla hedelmiä. En keksi muuta tekosyytä sille ettei niitä saa menemään. Ja missä on edelleen ne marjat?
Ostin mustaherukoita ja jotakin muitakin marjoja jo monta päivää sitten, eikä vieläkään ole saanut niitä lautaselle missään muodossa. Tuo luumukiisseli on ollut hyvä juttu. Voisikohan niistä muista marjoista alkaa tehdä kiisseliä myös? En varmasti saa niitä pelkästään raakana syötyä menemään.
Tiesitkö että parsakaalit ja muut ristikukkaset muodostaa sitä ainetta heti, jos ripottelet sinappijauhetta päälle?
Se sinappijauhe nopeuttaa jos on unohtunu leikkoa valmiiksi. Ja sitä ei kuulemma tarvita kuin vähäsen. Eli ei tarvi kuorruttaa niitä kokonaan.
Tiesin mutta ajattelin silti että se on hyvä tehdä niin, nyt kun on tuoreita eikä pakastettuja parsakaaliia. Ikään kuin tehdä se oikein ilman vippaskonsteja. Varalta lautasellekin voi laittaa sitten sinappijauhoa myös että varmistuu.