Joulu

24.12.2018

Joulu on varmasti mukavassakin mielessä raskasta aikaa monelle, varsinkin lapsiperheille, mutta myös meille jurrottajille, koska kaikki muutokset tähän normaaliin jurrotukseen tuottaa monesti hieman mielipahaa ja stressiä. Joulusta on vaikea olla välittämättä, vaikka niin monet jurrottajat kovasti väittävätkin. Kyllä siitä hypetyksestä jotakin tarttuu meille kaikille.

Onko kauppa auki vai eikö se ole? Vuoden 2018 lopussa tilanne ainakin Turun Halisissa oli se, että marketti on aattonakin auki klo 14 asti, mutta sitten varsinaisena joulupäivänä ollaan kiinni. Siis yksi päivä vain, jonka jälkeen kaikki jatkuu normaalisti. Onko siis oikeastaan aihetta enää siihen kaupassa käymisen paniikkiin? Kaupat kiinni yhden päivän. Hernekeittopurkki?

Monen jurrottajan jouluisiin viesteihin kuuluu myös etten minä joulusta niin välitä, mutta jouluruuasta minä tykkään. Sitten sitä jouluruokaa aletaan vähän haalia kotiin, ja kun suurennuslasilla kuittejaan tuijottaa läpi vuoden muutenkin yöt läpeensä, niin sieltä sitten huomaa että vaikka miten ei joulusta välittäisi, ja haluaisi vain jatkaa jurrottamistaan entiseen malliin, niin kyllä sinne kuitteihin on ilmestynyt vähän tavallista enempi numeroita, eli kyllä se joulushoppailu survotaan pahimmankin jurrottajan mieliin.

Niin se tämäkin jurrottaja lähti tietokonetuolistaan kohti kauppaa aaton aattona. Vielä oli hieman matkaa bussipysäkille ja näin jo bussin saapuvan. Tuli kiire, koska seuraava bussi tulisi vasta puolen tunnin päästä. Lähdin juoksemaan täysillä, mikä nyt ei näillä atk-polvilla enää ole mikään hirmuisen kova kyyti, mutta semmoisia letkeitä kamelin askeleita kuitenkin. Onneksi bussipysäkillä oli pari muutakin matkustajaa odottamassa kyytiä, joten tiesin kerkeäväni bussiin ihan varmasti. Kloppoti kloppoti tulin jo bussin kylkeä kohti ovea, kun viimeisen matkustajan selkä muljahti bussin kyytiin. Enää kaksi askelta, mutta niin vain bussin ovi tuhahti kiinni nenäni edestä, ja jäin oven taakse pakkaseen seisomaan kun kuljettaja esitti ettei muka nähnyt minua, ja painoi kaasua. Hyvää joulua, toivotteli Föli.

Tarkoitus oli mennä oikein kaupungille asti täältä laitakaupungilta, mutta kuljettaja päätti toisin. En halunnut seisoskella 30 minuuttia paikoillani, joten lähdin sitten käymään kävellen siellä lähimmässä kaupassa missä yleensäkin käyn.

Sen jälkeen olinkin niin täynnä joulumieltä, että päätin haalia myös kasaan vähän jouluruokaa.

Kinkkua tuntuu turhalta ostaa yhtä kiloa henkilöä kohti, eikä pienempää klönttiä sattunut silmään, joten ostin vain leivänpäälle tarkoitettua kylmäsavukinkkua. Siihen lanttulaatikot viereen niin kyllä joulu on taas. Kalapaistoksesta saa muusin ja kalaa lautaselle. Rosollit ja vehkeet ja oikein joululimppua. Tuo sillisalaatti yllätti, en tiedä miksi kun lukeehan siinä että silli, mutten silti jotenkin tajunnut että sielläkin on kalaa eli silliä joukossa.

Valmis jouluruoka…

…vielä oikein läheltä

Kotoista jouluruokaa kun on syönyt, niin pakko sanoa ettei tämä yritys luoda joulutunnelmaa oikein kyllä onnistunut. Karjalanpaistikin jäi pois mutta mihin se olisi sopinutkaan? Ei tämä siis oikeestaan mennyt taas sinne päinkään, enkä päässyt ateriassa ihan loppuun asti, mutta hyvää joulua kaikille joka tapauksessa!

Jälkiviisauksia: Olihan se vaihtelua kuitenkin näihin normaaleihin jurrottajan eväisiin, joita joskus iltasella tulee oikein hartaudella kokkailtua.

Makkaraperunat

Ja heille jotka eivät Rovaniemen murretta ymmärrä niin jurrottaja = jurottaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *