Kaunis päivä Turussa

18.8.2018

Päätin poiketa asioillani, ja matkalla näin bussin ikkunasta keskustan liepeillä erilaisia kojuja ja paljon ihmisiä. Käynnissä oli Paavo Nurmi maratooni, ja omat asiat hoidettuani päätin käydä katselemassa tapahtumia vähän lähempää. Yllätyksekseni kuitenkin jouduin aivan toisenlaisen tapahtuman keskelle, sillä meneillään oli myös kaksi yhtäaikaista mielenosoitusta. Pohjoismaiden Vastarintaliike (PVL) piti omat karkelonsa, ja toinen mielenosoitus oli puolestaan PVL:ttä vastaan järjestetty huutokuoro kulkue.

Tänään tuli kuluneeksi tasan vuosi Turussa tapahtuneesta ikävästä välikohtauksesta, jossa eräs mielenvikainen yksilö päätti suorittaa hirmuteon syyttömiä kohtaan, ja tämä tapahtuma laittoi sitten myös poliittista ideologiaansa puskevat ihmiset liikenteeseen.

Mielenosoittajien kulkueet olivat valmistautumassa marsseilleen, ja nämä kaksi ryhmää pidettiin erillään toisistaan suurempien konfliktien välttämiseksi. Toisella puolella Aurajokea PVL:n vastustajat oli ajatettu pusikkoon, jota ympäröivät poliisit.

Sieltä kajahtelivat erilaiset iskulauseet sitten joen toiselle puolelle Tuomiokirkon puistoon, jossa PVL:n porukka valmisteli omaa lähtöään.

Ottamani kuva kattaa suhteellisen laajan alueen, ja pahoittelen mikäli samassa kuvassa on muutakin porukkaa kuin PVL:n sakkia.

Heidän välissään Aurajoessa veneellään oli paikalla myös rajavartioston väkeä, ilmeisesti valmiina poimimaan vedestä mahdollisesti sen oman mielipiteensä kanssa liian pitkälle laidan yli kurkottavia mielenosoittajia.

Tunnelma oli todella harmillinen kokonaiskuvaa katsellessa. En ole nähnyt näin paljoa poliiseja missään aikaisemmin, ja se ainakin on selvää että tämmöiset peijaiset maksavat rahaa, ja vievät lisäksi resursseja paljon pois myös muualta. Mukana oli poliiseja liikenteessä jalkaisin, pakettiautoilla, moottoripyörillä, ja jopa hevosilla.

Ja niin sitä sitten lähdettiin olemaan mieltä. PVL:n sakki lähti matkaan omalta puoleltaan

PVL marssi

PVL:n vastustajat lähtivät hetkeä myöhemmin myös samaan suuntaan, mutta toista puolta jokea.

PVL:n vastustajat

En tiedä tapasiko nämä joukkiot jossakin toisensa myöhemmin, vai tapasivatko he kenties jo aiemmin, kun ei tässä omassa raportissani ole kokonaan kuvattuna tätä koko ihanaa päivää. Satuin vain epäonnekseni tässä kohtaa paikalle, ja päätin muutaman kuvan ja videon ottaa.

Keskustan torin vieressä näin kyllä myöhemmin myös paljon poliisiautoja, liekö siellä jotain sitten vielä tapahtui, mutta sen verran vihainen ja turhautunut olin jo näkemästäni, että jätin koko juhlakansan huutamaan sinne keskenään ja jatkoin matkaani kotiin päin.

Niistä resursseista vielä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *